vineri, 27 februarie 2015

Seară emoţionantă la Teatrul Nottara

Aseară l-am sărbătorit pe scenă pe maestrul Alexandru Repan. A fost o seară plină de încărcătură emoţională, atât datorită spectacolului Rapsodie-n roz, după "Oscar și Tanti Roz" de Eric-Emmanuel Schmitt, cât şi datorită momentului în care Alexandru Repan a fost îndelung aplaudat pentru cei 75 de ani de viaţă şi 55 de ani de carieră.

Poate cel mai impresionant moment a fost cel în care actorul a recitat poezia Romanţa tinereţii, de Ion Minulescu, spunând că i se pare că ilustrează foarte bine ceea ce simţea în acele momente.

Rapsodie-n roz este un spectacol care abordează un subiect extrem de delicat, vorbind despre drama lui Oscar, un băiat de 10 ani care, suferind de cancer, află că mai are de trăit doar 12 zile. Tanti Roz, asistenta care îl îngrijeşte, îl învaţă cum să trăiască în puţinele zile care i-au mai rămas mai mult decât alţii într-o viaţă. Deşi este o poveste atât de dramatică, candoarea cu care Alexandru Repan, în rolul lui Oscar, ilustrează diferite etape din viaţa oamenilor, reuşeşte să provoace câteva zâmbete amare.

Cu aşa un spectacol şi aşa momente speciale, vă puteţi imagina de ce niciunul dintre cei prezenţi nu şi-au putut stăpâni lacrimile de emoţie.

Paula Varga

Alexandru Repan împreună cu Ioana Calotă, Marius Stănescu, Crenguţa Hariton, Bogdan Talaşman, Şerban Pavlu, Cosmin Şofron, Crina Matei şi Alin Panc (reprezentanţi ai mai multor generaţii de studenţi ai maestrului, prezenţi aseară la eveniment)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu